Video-serie 'Versla de markt'

Versla de markt

In Nederland brengen veel mensen een stukje van hun vermogen nog altijd naar professionele partijen, wiens doel het ieder jaar weer is het beter te doen dan de markt.


Maar Nederlanders willen daarnaast ook heel graag zelf beleggen, traden, investeren etc. Waarom? Wel, we kunnen immers alles zelf beter als het er op aan komt is het niet? En, laten we wel wezen, wiens centen zijn het nu eigenlijk die op het spel staan? Deze mentaliteit is de 'upside' van de heerlijke (in onze mening dan!) eigenwijsheid die ons volkje zo eigen is.


De (mogelijke) 'downside' ervan is dat het slechts enkelen lukt. De cijfers zijn hard en duidelijk: de meeste doe-het-zelf beleggers verliezen structureel, en vaak ook veel, geld. Waar professionals het weliswaar niet altijd zo goed doen als we zouden hopen is het, helaas, gewoonweg een feit dat particulieren het vaak nog slechter doen. Wellicht bent u de uitzondering op deze regel maar de kans is groot dat u tot de groep particuliere investeerders behoort die wat geld heeft maar, met 1 of meerdere rekeningen bij (online) brokers geopend, toch niet de resultaten krijgt waar zij of hij op hoopt. Dat kan heel frustrerend zijn, vooral als u regelmatig de visies van goeroes leest en regelmatig zit te 'klussen' met uw eigen favoriete indicatoren binnen de vele mogelijkheden die de moderne trading-platformen u bieden.


Bent u daarom een slechte en talentloze trader of investeerder? Ik betwijfel het. Het is waarschijnlijker dat u nog wat stappen te maken heeft maar daar misschien nog wat hulp bij zou kunnen gebruiken.

Hieronder vindt u de video-serie 'Versla de markt zelf!'. De video's zijn kort en natuurlijk niet al te diepgravend maar bij elkaar hoop ik een frame-work aan informatie te bieden aan traders die zich willen verdiepen in een meer gestructureerde benadering van de markten. Wilt u uw trading echt tot een hoger niveau brengen dan is de Online Trading Universiteit of het Master-in-Trading jaarprogramma wellicht iets voor u.VERSLA DE MARKT ZELF!

Aflevering 1:Achtergrond (duur 9:08 min)Aflevering 2: Waarom systemen? (duur 11:09 min)


Aflevering 3: Het echte geheim (duur 7:30 min)Aflevering 4: Basisregels strategie (duur 13:24 min)
 

Wilt u reageren op dit pagina, uw mening geven of een vraag stellen? Plaats uw vraag of reactie dan onder dit artikel. Ook zouden we het waarderen als u de pagina ‘liked’ of ‘tweet’, zodat we een idee krijgen welke content graag gelezen wordt door onze bezoekers en we daar onze toekomstige content op af kunnen stemmen.

Reactie plaatsen