Wij maken gebruik van cookies

Page content

Uw positie beschermen met een Trailing Stop

Uw positie beschermen met een Trailing Stop

De trailing stop is een variant op de klassieke stoploss. Een stoploss is een order om een lopende positie te sluiten zodra de markt (teveel) tegen u in beweegt. De klassieke stoploss kunt u ingegeven op het door u gewenste koersniveau. Zolang u de order niet wijzigt blijft de order op dit niveau liggen totdat de markt deze koers bereikt.

Het kenmerk van een trailing stoploss is dat deze WEL meebeweegt zodra de koers in de goede richting beweegt. Dus bij een long positie zal de trailing stop mee stijgen als de koers stijgt en bij een short positie zal de trailing stop mee dalen als de koers daalt. Beweegt de koers in de andere richting dan blijft de trailing stop liggen.

In dit artikel kunt u lezen wat het voordeel is van trailing stops en laten we zien waar u de trailing afstand op kunt baseren.  <<< Lees verder >>>

Tim van de Watering
Tim studeerde in 2010 Cum Laude af in de studie Financial Services Management aan de Hogeschool van Rotterdam. Binnen De Ontwaakte Trader is hij verantwoordelijk voor de organisatie-kant van het bedrijf (beheer websites, marketing, organisatie, etc) en is daarmee in principe het eerste aanspreekpunt.

Comment Section

0 reacties op “Uw positie beschermen met een Trailing Stop

Plaats een reactie


*