Goede strategieën voor binaire opties?
05 april 2016 

Goede strategieën voor binaire opties?

Binaire opties worden de laatste jaren steeds populairder onder particuliere traders en beleggers in Nederland en België. Waar binaire opties een aantal jaar geleden vooral veel werden gebruikt in Engeland (waar ze wel van een gokje houden), zie je in Nederland en België ook steeds meer brokers die binaire opties aanbieden.

Vanuit De Ontwaakte Trader merken wij ook dat er meer en meer belangstelling komt voor dit beleggingsinstrument. We ontvangen regelmatig vragen via de mail en tijdens webinars over binaire opties. Zo ontvingen wij ook een vraag van Ken die graag wil weten of wij goede strategieën weten voor binaire opties.

Aangezien er maar weinig goede en objectieve informatie op het Internet is te vinden over dit onderwerp, besloten Chris en Jaap om er een korte video over te maken.

Richting en tijd

Bij de handel in binaire opties spelen er 2 belangrijke factoren een rol: richting en tijd. Voor het bepalen van de richting zijn er talloze technieken te gebruiken. Het gebruik van technische analyse kan daar bijvoorbeeld bij helpen: Waar liggen steunzones? Waar liggen weerstandszones? Is de huidige trend omhoog, omlaag of opzij? Zijn er technische indicatoren die topvorming of bodemvorming aangeven?

De factor tijd is echter een stuk lastiger te bepalen. Daardoor kan het regelmatig voorkomen dat de door jouw voorspelde richting wel uitkomt, echter niet binnen de gewenste tijd waardoor je als nog je inleg verliest. De factor tijd maakt het dus eigenlijk onnodig moeilijk. Als je een visie hebt en daar op in wilt spelen kan je wellicht beter gebruiken maken van andere instrumenten zoals aandelen, cfd‘s, ETF’s, etc.

AFM en FSMA waarschuwen

Zowel de Nederlandse AFM als de Belgische FSMA (de toezichthouders van de financiële markten) waarschuwden al voor het gebruik van binaire opties. De AFM zei o.a. “De reclames lokken je met het vooruitzicht dat je snel veel geld kunt verdienen met binaire opties. Maar binaire opties zijn zeer risicovolle producten waarbij je vooral snel en gemakkelijk je hele inleg kunt kwijtraken. Het is bijna onmogelijk om op lange termijn winst te maken met deze producten”. (Bron)

Wij kennen persoonlijk geen professionele traders of beleggers die hun geld verdienen met de handel in binaire opties. Het lijkt erop dat binaire opties vooral zijn ontwikkeld voor de particulier die een gokje wil wagen. Op zich niks mis mee natuurlijk, zolang je maar onthoudt dat de uitgever van de binaire opties altijd een (klein) voordeel heeft ten opzichte van jou en je dus over langere termijn (hoogstwaarschijnlijk) geld verliest.

Wat zijn jouw ervaringen?

Heb jij weleens gehandeld in binaire opties? Zo ja, wat waren jouw ervaringen? We vinden het leuk als je je ervaring met ons en de andere lezers van dit blog deelt.

Over de schrijver
Reactie plaatsen