Tutorial 6: Werkende order plaatsen

In deze tutorial leg ik uit hoe u een werkende order kunt plaatsen in PureDeal.


Een werkende order wordt ook weleens een conditionele order genoemd. Een werkende order is een opdracht om een positie te openen zodra een bepaalde koers (conditie) bereikt wordt. Het voordeel van het gebruik van werkende orders is dat u niet perse achter u scherm hoeft te zitten in afwachting tot de markt een bepaald niveau bereikt waarop u in wilt stappen.
  1. Start PureDeal op.
  2. Selecteer in het Koerslijst venster het gewenste contract door te klikken op de contractnaam.
  3. Klik op het tabblad WERKEND ORDER (oranje kader).
  4. Kies de richting (geel kader).
  5. Kies het instapniveau (groen kader).
  6. Kies de ordergrootte (blauw kader).
  7. Kies het orderype (zwart kader). U kunt kiezen uit stop-type of limiet-type. Bij een limiet type stapt u in tegen een voor u gunstiger koersniveau. Als u bijvoorbeeld een positie tegen een lagere koers wilt kopen dan de huidige koers dan gebruikt u een limiet type. Bij een stop type stapt u in tegen een voor u ongunstiger koersniveau. De stop-type gebruikt u dus bijvoorbeeld als u wilt wachten tot de koers boven een bepaald weerstandsniveau komt en u daarna wilt instappen.
  8. Vul een stopafstand (rood) en limietafstand (paars) in.
  9. Druk op verzenden.

Werkende order plaatsen


In de onderstaande video loop ik de zojuist besproken stappen nog eens met u door.


Tutorial 6: Een werkende order plaatsen (duur 3:32 min)Wilt u reageren op deze pagina, uw mening geven of een vraag stellen? Plaats uw vraag of reactie dan onder dit artikel. Ook zouden we het waarderen als u de pagina ‘liked’ of ‘tweet’, zodat we een idee krijgen welke content graag gelezen wordt door onze bezoekers en we daar onze toekomstige content op af kunnen stemmen.

Reactie plaatsen