BBC Doc - Traders: Millions by the Minute (deel 2)
24 september 2014 

BBC Doc - Traders: Millions by the Minute (deel 2)

De markt van zogenaamde retail traders groeit al jaren hard nu het voor particulieren steeds makkelijker wordt gemaakt om te handelen vanaf hun eigen computer, tablet of smartphone. In deel 2 van deze BBC docu worden een aantal particuliere traders gevolgd die vanuit hun eigen huis handelen op de financiële markten.

Charlie handelt al ruim 17 jaar vanuit huis, heeft een ijzeren discipline en is miljonair geworden dankzij het handelen. Charlie is zelfs zo succesvol dat hem is gevraagd om een trading fonds van 50 miljoen te gaan beheren.

Justyn is in de twintig, handelt al 4 jaar vanuit huis en heeft in die periode zijn trading account weten op te bouwen tot 1 miljoen pond. Samen met zijn maatje Akil proberen ze nu via managed accounts geld van derden aan te trekken om mee te beleggen.

Jane is een beginnende trader met nog maar 9 maanden ervaring. Ze heeft met spread betting op Forex haar demo account weten op te bouwen tot 1,6 miljoen pond en gaat nu de stap maken om met haar eigen geld te handelen.

Rene was jarenlang een succesvolle antiekhandelaar. Een aantal jaar terug heeft hij zich volledig gestort in de trading wereld en is hij gestopt met zijn goedbetaalde baan. Ondanks dat René voornamelijk geld heeft verloren met handelen geniet hij van zijn nieuwe leven als trader en heeft hij er vertrouwen in dat hij snel ook winstgevend zal worden.

Tot slot volgt de docu een groepje gepensioneerde mannen die een tradingclubje zijn begonnen en gezamenlijk een account beheren.

Ook deel 2 van deze docu is een echte must see! Het is vooral fascinerend om te zien hoe de verschillende personen hun leven proberen te transformeren via trading.

Bekijk aflevering 2 hieronder:

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen