BBC Doc - Traders: Millions by the Minute (deel 1)
23 september 2014 

BBC Doc - Traders: Millions by the Minute (deel 1)

BBC heeft een 2-delige documentaire gemaakt over het dagelijkse leven van een aantal verschillende traders die actief zijn in Londen, New York, Chicago en Amsterdam. Deel 1 geeft je een kijkje in het leven van een aantal professionele traders die leven van de handel.

Scott is een daytrader en werkzaam in New York voor een trading firm. Scott handelt voornamelijk in zogenaamde “big name stocks”. Met zijn handel in o.a. Apple, Twitter en Facebook weet hij ieder jaar tussen de $250.000 en $500.000 te verdienen.

Karen is een swing trader en runt een hedgefund van ruim $200 million dollar. Bob is een market maker met 35 jaar ervaring en handelt in futures. Virginia is een commodity trader met 30 jaar ervaring die voornamelijk in granen handelt.

Remco is de eigenaar van een high frequency trading company gevestigd in Amsterdam. Tot slot wordt ook een groepje aspirant traders gevolgd die worden getraind door Piers en Will, beide succesvolle forex traders.

Deze documentaire is een must see voor alle traders en actieve beleggers. Het is vooral leuk om te zien dat, hoe verschillend alle traders ook zijn, ze allemaal een manier hebben gevonden om geld te verdienen in de financiële markten.

Bekijk aflevering 1 hieronder:

Over de schrijver
Reactie plaatsen