Trading Tip #18: Voorspellingen zijn waardeloos
20 april 2015 

Trading Tip #18: Voorspellingen zijn waardeloos

Goeroes lijken er een sport van te maken en laten geen kans onbenut om hun voorspellingen te geven voor de aankomende week, maand of jaar.

Wellicht leuk voor de langere termijn beleggers, maar voor traders en actieve beleggers zijn deze voorspellingen waardeloos.

“The stock market can not be predicted, we can only play the probabilities.”
– Tyler Bollhorn

Meer trading tips? Download gratis het e-book 100+ Trading Tips >>>

Over de schrijver
Jp
Door

Jp

op 26 Jan 2015

Een beetje ongenuanceerde stelling. Als je alleen op basis van technische analyse handeld zijn vooruitzichten inderdaad waardeloos daar je sowiezo je keuzes louter baseert op oude informatie. Vooruitzichten kunnen je wel degelijk waardevolle informatie geven mits deze goed fundamenteel onderbouwd is. Door je trades te plaatsen in overeenstemming met de fundamentele waarde van een valuta(paar), en evt in combinatie met een technisch signaal, vergroot je je kansen op succes enorm.

Tim
Door

Tim

op 26 Jan 2015

Toegegeven, de titel van het bericht is wat kort door de bocht. Het punt dat ik wil maken met deze trading tip is dat traders en actieve beleggers zich niets zouden moeten aantrekken van de koersvoorspellingen van allerlei goeroes en analisten. De markten zijn niet te voorspellen is mijn mening. Ik heb gezien dat goed nieuws resulteerde in koersdalingen, maar ook dat slecht nieuws een koersstijging veroorzaakte. Ik geloof meer in scenario-analyse, oftewel de kans dat een bepaalde markt stijgt of daalt bij verschillende scenario's.

Jp
Door

Jp

op 30 Jan 2015

Je hebt gelijk hoor, de meeste voorspellingen moet je met een (dikke) korrel zout nemen. Ik hecht echter wel waarde aan een voorspelling of vooruitzicht als deze fundamenteel onderbouwd is ten opzichte van het beleid van de centrale bank. Niet zozeer de verwachte prijs over een x aantal weken, maar het geeft inzicht in welke kant de koers fundamenteel gezien op zou moeten gaan. De FED en ECB bijvoorbeeld staan lijnrecht tegenover elkaar momenteel qua beleid. Dit maakt de EUR/USD perfect om te sellen in pullbacks.De opmerking die je maakt over tegengestelde koersdalingen/stijgingen bij news events is een vaak gehoorde. Ik trade zelf alleen op basis van fundamentele analyse en nieuws. Om de impact van een news event correct te interpreteren moet je deze in het licht zien van de centrale bank, en weten waar zij op letten.Goed voorbeeld is het US jobs report over december 2014. Deze kwam positief uit met 252 nieuwe banen. De koers op EUR/USD steeg daarna met zo´n 100 pips, dus ten voordele van de euro. De reden voor deze tegengestelde reactie was simpel, hoewel er nieuwe banen zijn gecreëerd, waren de lonen verder gedaald. Omdat de FED momenteel alleen gefocused is op inflatie word loonstijging als één van de belangrijkste indicators gezien om inflatie te meten en een eventuele rate hike in te voeren later dit jaar. Veel mensen haken af bij news trading omdat ze alleen op een kalender kijken en denken dat rood altijd negatief is en een groen cijfertje positief. Ook niet elk news event is even belangrijk, ook al staat er een rood vlaggetje bij.De scenario analyse die je beschrijft lijkt me ook interessant. Belangrijk is dat we een voordeel of edge hebben, daaraan vasthouden en dat perfectioneren.

Tim
Door

Tim

op 30 Jan 2015

Hi JP, Dat heb je mooi verwoord! Jouw reactie is bijna een op zichzelf staand blogartikel :) Mocht je het leuk vinden om af en toe een stukje te schrijven voor deze site stuur dan een mailtje naar support@deontwaaktetrader.info

Reactie plaatsen