Een introductie in CfD's

CfD’s zijn razend populair in het Verenigd Koninkrijk en winnen de laatste tijd ook aan populariteit in andere landen zoals Nederland en België. Wat zijn CfD’s eigenlijk? Wat maakt ze interessant? Wat zijn de risico’s?

Wat zijn CfD’s?

CfD staat voor Contract for Difference en is een overeenkomst tussen de belegger en de broker om het verschil tussen de aan- en verkoopprijs van een onderliggende waarde te verrekenen. U kunt bijvoorbeeld een CfD op de AEX kopen tegen de dan huidige koers, stel 300 punten. Als de AEX vervolgens naar 330 stijgt en u de positie sluit dan zal de broker het verschil tussen de aan- en verkoop met u verrekenen. Dat betekent overigens niet dat de broker in dit voorbeeld geld had verloren, want de broker zal zijn risico’s direct afdekken door zelf AEX contracten te kopen op de beurs.

Alternatief

CfD’s zijn een alternatief voor aandelen, ETF’s (Exchange Traded Funds) en hefboomproducten zoals Turbo’s en Sprinters. Het marktaanbod van CfD’s is zeer ruim. Zo zijn er CfD’s op aandelenindices, grondstoffen, valutaparen en ook op individuele aandelen. CfD’s reageren hetzelfde als de onderliggende waarde en hebben ook nagenoeg identieke koersen. De werking van CfD’s op bijvoorbeeld aandelen zijn dus zeer goed te vergelijken met posities in het onderliggende aandeel zelf.

Meer weten?

Meer weten over het handelen in CfD’s? Kom dan naar onze avond-seminar in Antwerpen. Klik hier voor het complete programma en om je op te geven.

Over de schrijver
Reactie plaatsen